Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Rea ja Roki

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyPe 20 Heinä - 20:40

Miten ne kaikista vauhkoimmat orit onkin aina myös niitä kaikista komeimpia? Herranjestas Roki on upea ilmestys laukatessaan tuhatta ja sataa! (Perhana miten edelleenkin sekoitan Ricon ja Rokin nimet jatkuvasti..)

Voin allekirjoittaa kaiken tästä. Voi hevoset sentään.
Kaikkensahan sitä pieni ihminen tekee rakkaansa vuoksi (ottaa vaikka sen saat*nan borrelioosin...), mutta kyllä sitä tällä helteellä kirosi kun lappalainen.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Kesälaitumia ja kirahveja   Rea ja Roki EmptyTo 19 Heinä - 20:41

Heti kärkeen pahoitteluni.. Tämä teksti tuli Rokin omaan päiväkirjaan jo 1.7. mutta taukkina en sitä muistanut taas tänne kopioida Embarassed .... Ja oltiinhan me Sjöholmassa kilpailemassa. Kyllä teijätkin sieltä bongattiin, mutta oli kädet vähän täynnä tän karamopon kanssa. Mutta tässä tulee tarinaa!


Olin käyttänyt armottoman määrän arvokasta aikaani edellisenä päivänä aitatolppien maahan tunkemiseen ja sähköpaimenen virittelyyn kaiken maailman pusikoiden, puiden ja punkkien ympäröimänä. Kaikkensahan sitä pieni ihminen tekee rakkaansa vuoksi (ottaa vaikka sen saat*nan borrelioosin...), mutta kyllä sitä tällä helteellä kirosi kun lappalainen.
 Olin tyytyväinen saavutuksiini saapuessani vielä lempeän, vaikkakin polttiaisten saastuttaman aamun sarastaessa, lähes vauhkon puoleinen ori toisessa kädessäni laitumen portille. Jo hyväksi todetuista rutiineista poiketessa huomasi jälleen, että ehkä Rokin kanssa ei oltukaan edetty niin pitkälle, kuin olin ajatellut. Päivät menivät omalla painollaan ja kyllähän monissa asioissa oltiin onnistuttu aivan uudella tavalla, mutta kuolan lentäessä lähes vauhkosti huutavan orin suupielestä aivan suoraan kasvoilleni ajattelin taas hiljaa mielessäni, että oliko pakko, sano yksikin hyvä syy miksi ostit tämän metukkapakettiin kuuluvan kelvottoman kapistuksen...
 Nappasin portin auki ja käänsin orin ympäri. Nostaessa riimua pois sen päästä taputin sitä lavalle ja huokaisin syvään: "Ohhoh, pidetäänkö taukoa vähän molemmat? Tekisi varmaan ihan hyvää molemmin puolin...". Roki pörähti kuin vastaukseksi ja kääntyi katselemaan laidunta. Taputin orin lautasta ja siitäkös riemu repesi - ori pyyhälsi kuin kilometrin mittainen kirahvi laitumen vihreään heinään, kertoen kaikille lähimainkaan oleville olemassa olostaan kovin hirnahduksin ja niitäkin kovaäänisemmin pieruin. "Voi rakas lapsi", naurahdin lähtiessä takaisin tallille päin.

Rea ja Roki 854_orig
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyPe 22 Kesä - 13:21

Mä niin rakastan näitä sun kuvia ja tekstejä. Niissä on ihan oma, erottuva touchinsa. Smile

Onnittelut menestyksestä, voit kyllä olla ylpeä! Olitteko Sjöholmassa?

Haha!
Jos se vaikka selvittäisi siellä hieman päätään - ja saisi vaikka vähän turpaankin joltain isommalta pojalta, niin oppisi olemaan.

Anteeksi Nakki-tyttö, ei saisi olettaa 2k18.. Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Nuorten kilpailupäivä 29.05. Sjöholmassa   Rea ja Roki EmptySu 17 Kesä - 17:11

Jes! Yhdeksän kilpailijaa ja minä sain revittyä itseni ja Rokin neljännelle sijalle - kyllä nyt on selkään taputtamisen paikka. Onnistumisen tunne on hieno, kun näkee vihdoin, mitä on saanut aikaiseksi. Tämä ori on edistynyt huomattavasti, vaikka kaikki ei olekaan aina mennyt ihan putkeen. Nyt voi iloisin mielin ottaa rennosti kuukauden ja päästää sitten tämän pojan kesälaitumille nauttimaan olostaan ja rauhoittumaan kesän ajaksi. Jos se vaikka selvittäisi siellä hieman päätään - ja saisi vaikka vähän turpaankin joltain isommalta pojalta, niin oppisi olemaan.

Rea Miller - Where or When
Luokan energisimmästä menosta oli vastuussa täysiveriori Roki ratsastajansa kanssa. Rea sai matkaavoittavasti laukanneen entisen laukkahevosensa mahdutettua Sjöholman ulkokentälle, mutta tasapainon ja notkeuden kanssa on hyvä jatkaa työskentelyä vielä kotonakin. Rokilla oli kivan skarpit ja nopeat hypyt, joten sen eteneminen radalla oli entistä jouhevampaa. Ori saa plussapisteet ennakkoluulottomasta asenteesta ja ratsastaja rauhallisesta otteestaan.


Rea ja Roki 854-kopio_orig

Ja ainiin, Nakki on sievä, pieni ja ilkikurinen tyttö - tyttöä voi käydä kurkkaamassa täällä!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyKe 16 Toukokuu - 8:02

Voi miten ihania kuvia taas, tykkään tyylistäsi ihan hurjasti <3 Nakki on söpö! Onko sekin ori? Smile

Maastakäsittelyä onkin fiksu tehdä tällaisen hevosen kanssa erityisen paljon. Kyllä teissä huomaa muutoksen parempaan, hienoa työtä. Onnea kovasti harjoituskilpailuihin! Mekin aikanaan harjoiteltiin kisatilanteita Stall Sjöholmassa Pyhiksen kanssa. Disa on huipputyyppi, saatte varmasti hyviä vinkkejä tulevaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Palautatteko monon jos sen hukkaa?   Rea ja Roki EmptyTi 15 Toukokuu - 19:43

 Viimeisimmät viikot ovat menneet tähän asti eteenpäin vähän omalla painollaan - toisinaan paremmin ja toisinaan hieman, noh, ei niin hyvin. Ratsastuksen parissa ollaan enemmän perehdytty kertaukseen ja toistoihin, jotta työskentelyyn saataisiin hieman rutiinia ja Rokin suoritusta astetta tasapainoisemmaksi. Maastakäsittelyä ollaan jatkettu ahkerasti ja Rokin alkaakin olla ihan käsiteltävissä juoksutuksen ja tehtävien aikana. Ei kävely tallista tarhaan tai toisinpäin edelleenkään suju niin kuin muilla, mutta sentään ajoittaista hallittavuutta on havaittavissa.
 Nyt ollaan kuitenkin jännän äärellä: pyysin tuttuni Svean käymään ja pitämään valmennuksen tai pari Rokille ja minulle, sillä menin ja ilmoitin tämän täystuhon harjoituskilpailuihin! Edessä on siis armottomana kohoavat metriset esteet ratana, joka tulisi suorittaa virheettömästi ja kerralla, vieläpä oikeassa järjestyksessä. Tiedä sitten mitä tästä tulee, mutta voi sitä seurata paikanpäältäkin Stall Sjöholmassa 29.05.!


 Armottoman kuumat kesäpäivät ovat hidastaneet treenailua paljolti. Pelkkä löysä juoksuttaminen on yleensä saanut hyvin hien pintaan - niin se toimi tänäänkin. Roki oli jo kolmen vartin treenistä tarpeeksi puhki, joten päätin päästää pojan vapaalle. Viedessäni Rokia suihkun kautta tarhaan tiesin jo olevani myöhässä. En kuitenkaan voinut olla nauttimatta kesäisestä onnesta joka oli vallannut orin, joka oli vain hetki aiemmin ollut kuin vetelä makkara. "Taisit hieman fuskata tuossa juoksuttaessa? Taitaa sulla vielä olla puhtia vaikka muille jakaa", huudahdin juoksentelevan Rokin perään. Ori nosti koreasti häntää ja pieraisi. "Kiitos mielipiteestä", tuhahdin, vaikka en voinut olla hymyilemättä tämän tapauksen typerälle käytökselle.
 Lähtöä tehdessä vilkaisin vielä kirmailevaa herraa, joka antoi taas auvoisan muistutuksen siitä millaisen maanvaivan olinkaan hankkinut. Pukittelevan orin viimeistä heittoa siivitti kimmeltävä lennähdys, kun takajalan kenkä lensi kaaressa tarhan perälle. "NYT ROKI PRRRKLE! Nyt vaan seisot paikallasi siellä, etkä tuhoa tai hajota enää mitään!"
​​Rea ja Roki Kopio-kopio_orig

Ps. Tässä nyt ois sitten vielä
nopea räpsäys siitä puoliverilupausestani:
teille esittäytyyyyy... Nakki!
Rea ja Roki Kopio_orig
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyKe 11 Huhti - 15:39

Rakastan sun kuvia Rokista! Ihanaa nähdä puuväritöitä kaikkien näiden digitaalisten rinnalla, niissä on ihan oma fiiliksensä. Ja nämä on vielä aina niin hauskoista kuvakulmista <3

Tunnelmallista tekstiä, josta huokuu tämä kauan odotettu, ihana kevät. Toki myös pientä natseilua:

  • Ei pilkkua: Keväiset auringonsäteet ovat tainneet lämmittää niin minun kuin Rokinkin kylmänkolkkoa sydäntä.
  • Maastakäsittely yhteen

Ai kamala, naurahdin vähän tälle "huomaamattomia käytösongelmia". Very Happy

Mutta oi, saanko nähdä puoliverilupauksesi?
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Aika aikansa kutakin   Rea ja Roki EmptyPe 30 Maalis - 12:19

Aika aikansa kutakin, niin sanoo jo vanha sananlaskukin.
Keväiset auringonsäteet ovat tainneet lämmittää niin minun, kuin Rokinkin kylmänkolkkoa sydäntä. Upouuden satulan myötä olemme päässeet jälleen hyvään rytmiin kehityksen ja kunnollisten ratsunoppien kanssa. Tajusin kuitenkin hellittää hieman kaasujalkaa ja pitää treenailun kevyempänä, jottei liika rasitus aja meitä jälleen ottamaan takapakkia.
Muutamat viime viikot ollaan yritetty ottaa oikein kunnolla rennosti ja nauttia kevään saapumisesta ja kesän lähestymisestä. Pitkät maastoilut vaihtelevissa ylä- ja alamäissä on antanut uutta joustoa Rokin liikkeisiin ja tasapainoakin on alkanut löytyä hiljalleen. Maasta käsittelyäkin ollaan yritetty hieman enempi harrastella, jotta saataisiin hieman noita huomaamattomia käytösongelmia kitkettyä vähemmälle. Kaikkea puurtamista ollaan siis vältelty ihan huolella. Onhan tässäkin tietysti hieman omakin lehmä ojassa - aika kiireistä on aika ollut ystävättäreni tallilla, sinne kun saapui lähes peräkanaa kaksi uutta pientä hevosvauvaa asumaan (joista toinen on muuten minun uusi puoliverilupaukseni!)Kevään ensimmäiset pitkät auringonsäteet ovat tehneet töitä ja pitkään paljastaen viimevuotiset yhä vihreät heinät ja nurmet altaan. Maisema tuntuu välillä häkellyttävän kesäiseltä, mutta kylmän viiman purressa poskesta muistaa, että onhan tässä odoteltavaa. Pysäytin Rokin ja vedin syvään henkeä. "Katsohan sinua! On susta iso kasvanut.. Ja toivottavasti fiksukin vielä tulee", tokaisin napatessani kuvan orista. Voisin vannoa, että se pyöräytti silmiään ja pärskähti perään, kuin halventaakseen typerää kommenttiani. Rapsutin sen kiiltävää kaulaa ja nautin hetkestä, jolloin Roki jatkoi matkaa ja venytti laiskaa käyntiään antamatta hetkeksikään kuvaa siitä, että tämä aikapommi voisi räjähtää hetkenä minä hyvänsä singoten monenkymmenen kilometrin tuntinopeudella mihin tahansa ilmansuuntaan. Oli ihana tuntea uudenlainen rentous koko orin olemuksessa - sillä ei ollut kiire minnekään.
Rea ja Roki 181_orig
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyKe 21 Helmi - 13:13

Voi pakkasennussima vinkuheinä Laughing Välillä elämä potkii päähän - tai hevonen nenään. Nostan kyllä hattua, että olet tällaisen tapauksen rohjennut ottaa projektikseksesi. Tsemppiä, kyllä se siitä iloksi muuttuu.

Kuvat on aina hirveän kivoja, mutta tämä erityisesti. Kiteyttää Rokin luonteen yhteen ilmeeseen. Hauska kuvakulma, jonka toteutus on vaikeudestaan huolimatta onnistunut. Komea, ilmeikäs pää ja pehmeä, nätti väritys koko kuvassa. Tykkään kovasti, jatka samaan malliin!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Kaikesta selviää - eikös?   Rea ja Roki EmptyMa 19 Helmi - 20:02

Alkuvuosi on tuntunut vähän tarpeettomankin kivikkoiselta - kuluneen vuoden treenailu on tuntunut varsinaiselta
harppaukselta eteenpäin, mutta kun vuosi vaihtui, on tuntunut, että tämä alamäki on vain jyrkistynyt mennessään. Roki alkoi oireilla kipeytynyttä selkää jo uutenavuotena, enkä hokannut välittömästi, että pakkasennussimalle vinkuheinälleni ostama satula ei ehkä pysynyt Rokin kehityksen ja lihasmassan mukana. Kun tuttu ja turvallinen seppämme saapui sovittamaan satulaa ja mittailemaan aina yhtä mallikelpoista hevostani, sain käteeni heti kättelyssä melkoisen laskun - ja jälkikäteen muistutuksen siitä, paljonko maksaa yksityisellä klinikalla murtuneen nenän korjaaminen. Rakas Roki antoi kevyen muikkarin otsallaan ihastuttavan tuttavani naamaan. Melkoisen kallis satulansovitus....
 Ja ei yhtä ilman toista. Rokilla todettiin 6.2. ELL:n toimesta Hevosinfluenssa! Onneksi ori on rokotettu, eikä saatu sitä
tartutettua muille oritallin asukkaille - kai niistäkin olisi saanut jotain korvauksia maksaa minun tuurillani. Roki toipui
rokotuksen rohkaisemana suhteellisen nopeasti ja pian meidän tuttu sitruunankeltainen (ja yhtä hapan) orimme olikin jo ​paikalla. Odotellaan nyt uusia tuulia ja parempaa menestystä seuraaville kuukausille!


"No oh hoh! Taidat alkaa olemaan paranemaan päin - naamasta sen näkee!" tokaisin virnistäen rakkaalle äkäpussilleni, joka heläytti oman virneensä takaisin.
Rea ja Roki 191_orig
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyMa 5 Helmi - 17:05

Voi Roki-raasu <3 Tajusin heti aamutallissa, että kaikki ei ollut kohdallaan. Ori ei jaksanut edes hampaitaan väläyttää. Toivottavasti kyseessä on vain kovien pakkasten aiheuttama flunssa, joka menee levolla ohitse.

Ja hei, ei tarvitse mitään stressiä ottaa kirjoittelutahdista Smile

+ Niin ja joo, sulle kanssa koiramerkki!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Miesflunssa   Rea ja Roki EmptySu 4 Helmi - 12:54

Saavuin tallille hyvissä ajoin, sillä tiesin että Svea tulisi käymään jälleen iltapäivällä. Olin ollut tulipunainen ja aivan häpeissäni edellisen valmennuksen aikana kaikesta Rokin sekoilusta. Oli ollut myös lähellä ettemme olleet murtaneet molemmat jalkaa tai paria Rokin syöksyessä kirjaimellisesti esteen läpi ilman minkäänlaista kontrollia. Myös Svean naama oli ollut ihan näkemisen arvoinen - eipä ollut tämä valmentajanainen tainnut nähdä tällaista paria aikaisemmin.. Loppujen lopuksi olimme saaneet paljon valmennuksessa aikaiseksi, mutta nyt päätin, että ratsastaisin urhean orini niin loppuun jo aamusta, ettei tämänkaltaisesta toiminnasta olisi pienintäkään pelkoa itse valmennuksen aikana.
Päästyäni tallin pihaan helmikuinen aurinko paistoi kauniisti ja hohti kirpeässä pakkasessa jokaisesta oksasta ja hangenreunasta. Oodi juoksi haukkuen minua vastaan ja heittäytyi rapsutuksia vaatien selälleen henkeen. "No johan on sinusta mukava tullut", totesin ja rapsutin koiraa, joka oli ensimmäisillä kerroilla vältellyt minua antaen vain kylmiä tuijotuksia nurkan takaa. Mielessäni jo haaveilin heittäväni piiiitkän maastolenkin ja kokeilevani pieniä esteitä kentällä, kerta sää tämän sallisi. En edes ajatellut orini oikukasta luonnetta ja haasteita, olin pitkästä aikaa varsin pirteänä, sekä huolettomana menossa!
 Tallissa minua kuitenkin kohtasi pettymys pahinta luokkaa... Roki seisoi poikkeuksellisesti karsinassa vaikka sen olisi pitänyt olla sovitusti ulkona. Ihmettelin ensin asiaa, mutta talsittuani karsinan ovelle ymmärsin, miksei pyynnöstäni huolimatta Rokia oltu viety aamulla muiden mukana ulos. Korvat lerpallaan molempiin suuntiin harottaen Roki kääntyi katsomaan minua. Ori yskäisi ja paksu räkä valui sen nenästä. "Voi rakas!" huokaisin. Nostin fleece -loimen telineeltä ja menin karsinaan. Rokin tavanomainen nyrpeä ilme oli vaihtunut pelkkään väsymykseen ja välinpitämättömyyteen. Peittelin orin loimeen ja hain lämpimän ämpärillisen melassivettä. "Olekin sitten kipeä, etkä pidä vain mitään miesflunssaa." Hieroin, rapsuttelin ja paijailin kipeää poikaa ja suukottelin sitä ärsyttävyyteen asti. "Noh, soitetaankos nyt vielä varmuudeksi eläinlääkärille", kysyin väsyneeltä hevoselta. "Ja ilmoitetaan vielä Svealekin, ettei turhaan aja tänne. Ei me sun kanssa varmaan hetkeen nyt treenatakaan." Sanottuani tämän olisin voinut vannoa, että näin tyytyväisen virneen Rokin naamalla.

P.S. Pahoittelut, kun on hetki vierähtänyt viimeisestä. Ja katsellaan vielä mitää Ell sanoo ja toivotaan ettei Rokilla ole mitään tarttuvaa !
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyTo 28 Joulu - 17:33

Voin hyvin kuvitella Rokin loikkimassa metsäkauriin tavoin! Voi että, huokaisin täällä helpotuksesta kun tulitte ehjänä takaisin. Smile

+ Älyttömän komea kuva <3 Ilmeestä näkee, että aistit on äärimilleen viritettyinä ja vauhtia todennäköisesti löytyy jopa liikaa.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Aattomaasto Yläkokn Ratsastuskoululla   Rea ja Roki EmptyTi 26 Joulu - 19:59

Puristin aamuista kahvikuppiani kaksin käsin ja ravasin sinne tänne, en tiennyt miten päin olla. Olin mennyt jo lähes kuukausi takaperin lupautumaan aattoratsastukselle Yläkokon ratsastuskoululle. Olin jotenkin pienessä mielessäni kuvitellut, että tämä olisi sitä mitä kaivattaisiin juuri nyt; rauhallista kokemusta eli ratsastamaista turvallisessa (vaikkakin vieraassa) porukassa ja oltiinhan Rokin kanssa tehty paljon töitä. Vai oltiinko? Kyllähän sillä pystyi ratsastamaan - tai ainakin olemaan paikoillaan, juoksemaan kovaa tai muuten vain loikkimaan metsäkauriin tavoin sinne tänne.
 Koko matkan jännitin miten homma tulisi menemään. Tienvarsien valot loistivat vain himmeästi ja toivoin parasta. Eikai Roki jaksaisi kovin vaivoiksi olla, kun olin yrittänyt kuluttaa sen viimeisen parin päivän aikana aivan loppuun. "Ei se auta, mentävä on!", tokaisin itselleni ääneen ja hymy nousi kasvoilleni.
Rea ja Roki Kuitti
Kaikki hyvin loppu hyvin, ei kuoltu eikä vahingoitettu ketään muutakaan matkalla! Riehakastahan meidän meno oli, mutta mitäs muuta tältä herralta voisi odottaakaan Smile

​Kiitos kivasta reissusta Yläkokon Ratsastuskoulu!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptySu 3 Joulu - 15:10

Kyllä se Roki siitä ajan kanssa kotiutuu, oon varma siitä. Ja oppii käyttäytymään (toivottavasti).  Rolling Eyes

Suosikki:
"Noniin, yritäs nyt edetä johonkin suuntaan! Hevonen, ei kilpikonna! Hop!"

Sitten pari oikeinkirjoitusjuttua. Ei pilkkua:
Nappasin kuitenkin riimun sekä narun karsinan pielestä ja astuin rohkeasti sisään.

Yhteen:
tallilaisten

Haha, ei me teitä pihalle potkita. Smile Khaliakin ollaan kohta jo vuosi kateltu, vaikka sekin apinoi ties mitä. Viime viikolla Kirstu sai jalkansa pakettiin sen kanssa..

"-- Totus nyt tähän, täällä saat luvan asua, kunnes Crimis potkii meidät pihalle!"
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Hiljaa hyvä tulee..   Rea ja Roki EmptyKe 29 Marras - 20:18

Nostin laukun autosta ja löin oven kiinni. Olin viime päivinä antanut Rokin olla omiaan ja vain tutustunut talliin, purkanut, pakannut ja kuskannut tavaroita kodin ja Hukkasuon välillä. Vain vaivoin olin saanut raahattua orin aamuisin pihalle ja illasta sisälle - en yksinkertaisesti ollut antanut pientäkään ajatusta sille, että ryhtyisin mihinkään oikeisiin töihin sen kanssa. Alku tuntui olevan muutenkin niin mahdottoman vaikea: Roki oli kieltäytynyt syömään ensimmäisiä aterioitaan ja juominenkin oli ollut nihkeää. Pelkkä taluttaminen oli ollut haaste orin riehuessa narun toisessa päässä kuin puolijauhoinen.
Tänään sain kuitenkin juoksutusvarusteet vihdoin tallille, joten olisi aika ottaa härkää sarvista ja jatkaa siitä mihin jo oltiin päästy aiemmin. Roki osasi jo pitää ratsastajan selässä ja mennä kovaa eteenpäin, mutta olimme ottaneet yhdessä pientä takapakkia, rauhoittuneet ja aloittaneet ajatuksen siitä, ettei aina tarvitse juosta kuin päätön kana. Roki olikin jo oppinut hieman tunnustelemaan painoapuja ja ymmärtänyt, ettei pohkeen antaminen tarkoittanut sitä välttämättä, että nyt on aika pinko ja kovaa! Toisina päivinä hommat sujuivat paremmin, toisina hieman huonommin, mutta olin ylpeä, että etenimme edes johonkin.

Hiljainen ja jopa apaattisen oloinen Roki seisoi karsinassa korvat liimattuina niskaan. Nappasin kuitenkin riimun, sekä narun karsinan pielestä ja astuin rohkeasti sisään. Ori tuhahti ja käänsi korvansa kohti minua, "Ai tänään alat jo olla niin väsynyt karsinassa tai tarhassa seisomiseen, että jo seurakin kelpaa?" kysyin ja taputin orin pölystä harmaata lapaa. "Ohhoh, pesullakin voisit käydä joskus.." Tyydyin kuitenkin sitomaan vain Rokin karsinaan kiinni ja harjaamaan orin hieman perusteellisemmin. Laitoin Rokille kapsonin ja juoksutusvyön, sekä pienen harkinnan jälkeen myös tukevat sivuohjat joiden toivoin rauhoittavan menoa hieman, mikäli levolla ollut ori päättäisikin ryhtyä hieman reippaammaksi.
Kentälle päästyämme en onneksi nähnyt ketään tallialueella. Huokaisin helpotuksesta ja annoin Rokin lähteä tallustelemaan rauhassa ympyrää. "Noniin, yritäs nyt edetä johonkin suuntaan! Hevonen, ei kilpikonna! Hop!" huusin orille, joka ei ensin näyttänyt ragoivan sanomisiini ollenkaan. Toinen käskytyskerta oli kuitenkin aivan liikaa ja Roki lähti holtittomaan laukkaan ympäri kenttää. Ori oli kaatua kyljelleen useamman kerran ja lähes raivopäisen tavoin hyppelehti ympäriinsä. "Hoooooojaaa, hooooo.. Ihan rauhassa, hengitä!" Kierros kierrokselta tahti kuitenkin tuntui yltyvän ja pelkäsin, että kohta Rokilta olisi jalka poikki tai henki veks.
Tunsin pistävän tunteen selässäni. Käännyin katsomaan olkani yli ja näin kahden hahmon supattelevan keskenään ja osoittavan niin minua, kuin hulluna narunpäässä sinkoilevaa Rokia. Suljin silmät häpeästä ja mietin, että tämähän se on paras ensikohtaaminen muiden talli laisten kanssa. "Sinua saa aina hävetä!!" sähähdin hampaiden välistä Rokille, joka hikisenä ja huohottaen alkoi hiljentää tahtiaan. "Yritetäänkö huomenna uudestaan ilman tällaista sekoilua?" kysyin kääntäessäni Rokin toiseen suuntaan. Muutaman pukkilaukkakierroksen se jaksoi vielä vetää vasempaan kierrrokseen ennen kuin luovutti.
Kävelytystä jatkui vielä reipas puolitoista tuntinen, ennen kuin päästin Rokin takaisin talliin. Onneksi vähällä ratsastamisella ollut hevonen oli hävittänyt lihaksensa, eikä jaksanut turhan kauaa riehua. Suihkutin hikisen orin vielä pesupaikalla ja heitin fleeceloimen sille selkään. Ahnas ori ryntäsi karsinaan syömään ja juomaan kuin ei olisi ruokaa koskaan nähnyt. "Hyvä että maistuu. Totus nyt tähän, täällä saat luvan asua, kunnes Crimis potkii meidät pihalle!"

(tässä piti olla kuva, jota en nyt ihan saanutkaan valmiiksi... Very Happy )
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Crimis
Admin
Crimis

Viestien lukumäärä : 805
Join date : 12.11.2012
Ikä : 27

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyPe 17 Marras - 15:17

Tervetuloa vielä tänne fooruminkin puolelle!

Meillä ei nirsoilla hevosten eikä ihmisten suhteen - kaikki on tervetulleita, kunhan tallissa on tilaa (nyt onneksi oli). Roki ei sinänsä ole mitään uutta, Kirstunkin uusin hevonen Khal on kunnon ongelmatapaus. Mutta jopa Khal on jo kehittynyt hurjasti! Kirstulta saa varmasti auttavaa kättä tai vinkkejä, jos joskus tuntuu ettei yksin jaksa. Ja toki myös minulta tai Keiltä. Smile

Toivottavasti sopeudutte molemmat meidän värikkääseen porukkaan, ja Rokinkin kanssa arki helpottaa ajan myötä. Se vie aikaa ja hermoja, mutta varmasti vielä joskus sen on kuin eri hevonen. Tsemppiä koettelemuksiin!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://hukkasuo.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Ensikosketus Hukkasuohon   Rea ja Roki EmptyPe 17 Marras - 14:32

"Kiitos vielä tuhannesti - ja anteeksi miljoonasti... Monista paikoista ennen teitä kieltäydyttiin, tai oli muuten ongelmaa.." sanoin sulkiessani trailerin takasiltaa. Crimis kääntyi puoleeni, pyyhki hikeä otsaltaan ja nyökkäsi "No onpahan alta pois, yritetään katsella jatkoa kun keritään. Ymmärrän nyt mikset halua vaivata henkilökuntaa turhalla hevosesi käsittelyllä. Säästypähän vakuutuksissa - kaikkien osalta." En tiedä mitä olisi pitänyt vastata, joten hymyilin hieman vaivaantuneena, keräsin loput tavarani maasta ja lähdin vikkelästi tallustamaan kohti tallia. Tunnelmaa olisi voinut leikata veitsellä. En ollut varma, oliko tallin nuori omistaja aivan ymmärtänyt mihin oli suostunut ottaessaan meidät mukaan talliporukkaansa. Tai olinhan minä selkeästi ilmoittanut Rokin olevan "hieman hankala" ja toivoisin ettei tallihenkilökunta oli hevosen kanssa missään tekemisissä - hoitaisin koko hevosen aivan itse. Luulisi että kellä tahansa olisi hälytyskellot soineet tässä vaiheessa... . .
Varustehuoneessa oli outo tuoksu, ei vastenmielinen tai mikään merkittävä, vaan uuden ja tuntemattoman tuoksu. Kaikki oli hieman vierasta, eikä paikka tuntunut kovin kotoisalta - no, olinhan ollut paikalla huikeat kaksi tuntia! Nostin Ikean sinisiä kasseja päällekkäin kaappiin ja tuhahdin, tila oli selkeästi aivan liian pieni kaikelle aivan turhalle krääsälleni, mitä olin mukanani kantanut ja joita tiesin etten tulisi koskaan tarvitsemaankaan. Olin kuvitellut, että kerkeäisin purkaa kaikki kassit ennen kotiinlähtöä, mutta kellon lähennellessä jo ilta puoli yhtätoista, tiesin että olisin jo nyt lisävaivaksi Crimikselle. Päätin vain epätoivoisesti yrittää sulkea kaappini oven heikoin tuloksin ja poistua takavasemmalle.
Kipittäessäni nopeasti vielä täysin hiljaista ja puhtaaksi lakaistua tallin käytävää, näin karsinasta vain tumman hahmon tallin hämyisessä valossa. Naksutin kieltäni kitalakea vastaan - ei reaktiota. "Roki? ROKI!?" Pian hevonen syöksähti karsinan ovelle silmät heittäen ympyrää ja hampaiden vilahtaessa. Kimeä vinkaisu kaikui tallissa ja havahdutti muut tallin asukkaat nuokkumiseltaan. "Hyvä on, kiukuttele sitten. Tulen huomenna katsomaan sinua ja hoitamaan hommat loppuun, käyttäydythän siihen asti?"
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Rea Miller
Tulokas
Tulokas
Rea Miller

Viestien lukumäärä : 12
Join date : 17.11.2017

Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Rea ja Roki   Rea ja Roki EmptyPe 17 Marras - 14:29

Where or When
"Roki"
Englantilainen täysiverinen, ori
Rea ja Roki Paakuva1_orig


Viimeinen muokkaaja, Rea Miller pvm Pe 17 Marras - 14:32, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.stenhastar.weebly.com
Sponsored content
Rea ja Roki Empty
ViestiAihe: Vs: Rea ja Roki   Rea ja Roki Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Rea ja Roki
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Tarinointi :: Tallipäiväkirja-
Siirry: